Sleurklager….


Joost, onze salesmanager aan het woord:

Afgelopen week bleek dat Einstein maar weer eens gelijk had.  Einstein zei: ‘domheid is alsmaar het hetzelfde doen en een ander resultaat verwachten’. Hetzelfde doen is voor veel mensen hun comfort, je bent het zo gewend en je staat er niet bij stil dat het ook anders kan. Maar als je nooit uit je comfortzone stapt, wordt het een stilstaande situatie. Er zit geen beweging meer in. Wanneer je ontevreden bent en meer hetzelfde gaat doen, dan maak je van jezelf en van je bedrijf uiteindelijk een slachtoffer van de situatie.

2017, dat wordt ons jaar!

Dat hoor ik veel ondernemers en bedrijven zeggen. Kan ook niet anders, bedrijven hebben, soms “op aanraden” van hun huisbank afgelopen jaren fors bezuinigd en gereorganiseerd. Ik bemerk dat ik steeds meer signalen opvang uit ondernemend Nederland waaruit ik opmaak dat er weer voorzichtig geïnvesteerd wordt, of in ieder geval wordt nagedacht over investeren. Het is alsof bedrijven reorganisatie moe zijn. Kortom, de blik wordt gericht op de toekomst en de mogelijkheden en is minder intern gericht. Ook ik ben niet ongevoelig voor de signalen om mij heen en zie betere cijfers, nieuwe initiatieven en de vacatures voor New Business Managers, New Business Hunters en Salesmanagers nemen hand over hand toe.

Er is echter één vraag die mij bezig houd:

Durven bedrijven in Nederland wel echt te veranderen? Gaan we meer mensen aannemen die meer van het zelfde gaan doen? Of durven we echt te gaan investeren, in bijvoorbeeld werksfeer, of nog chiquer, in Human Capital Development.

Stap uit je comfortzone, neem de regie!

Als er iets is wat je graag anders wil; neem dan de regie. Verras jezelf en je omgeving door iets anders te doen of iets anders te zeggen dan je van jezelf gewend bent. In trainingen zoek ik vaak naar die andere mogelijkheid. Er is namelijk niet één juiste manier om iets te bereiken. Er zijn altijd keuzes. De wetenschap dat je altijd de keuze hebt om eens iets anders te doen, zorgt ervoor dat je niet afhankelijk wordt, dat je zelf iets kan ondernemen om een andere uitkomst te krijgen. Je weet dat je invloed hebt. En natuurlijk is dat best wel eens spannend. Uit je comfortzone stappen maakt je kwetsbaar. Maar het kan je heel veel winst opleveren. Immers,  Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus!

Vanuit mijn eigen vak nodig ik elke ondernemer uit om eens te denken over de waarde van een onderscheidende, vernieuwende en onvergetelijke dag, samen met je personeel, in een andere omgeving dan je kantoor of werkplaats. Voor de crisis moest het vooral alleen maar leuk zijn, terwijl de crisis ons geleerd heeft dat zomaar geld uitgeven “niet meer kan”. Wat is de Return On Investment van een bedrijfsuitje, training of relatiedag? Zou bewust stilstaan en doelen stellen aan een evenement geen versnelling op termijn kunnen veroorzaken?

Mijn stellige overtuiging is het laatste. Bedrijven waar het goed mee gaat, zijn net die bedrijven die investeren in mensen en die lol maken met elkaar. Ben jij een Sleurklager of durf jij wel?

Ik nodig je uit, Stap uit die sleur, neem contact met mij op, kunnen we eens sparren over de mogelijkheden!

Joost van Weringh

Joost van Weringh is Sales Manager bij Dorhout Mees. Stap uit je comfortzone, neem contact op met Joost.

Dan blijf je toch lekker in die sleur!

Dorhout Mees is gespecialiseerd in het organiseren van buitengewone bedrijfsevenementen, een uitmuntende trainingslocatie of gewoon een leuke locatie voor een onvergetelijk bedrijfsfeest.